gymdag

Lomautuspäiväkirja – päivä 2

Päivä 2 alkoi sillä, että nousin vasta kymmeneltä. Keskimmäinen lapsi kirjoitti matikankoetta, vanhimmalla oli etäkoulutunti. Nuorin katsoi lastenohjelmia. Aamukahvin jälkeen kävin läpi kaikki uutiset ja sosiaaliset mediat, tähän kului tovi. Kirjauduin myös TE-palveluihin sekä Kelan sivuille, lähetin viimeisen liitteen.

Kun nyt koko viisihenkinen perhe on kotona 24/7, paljon ajasta kuluu keittiössä ja ruuanlaiton parissa. Olin laskenut syömisemme väärin, joten lounaaksi söimme karjalanpiirakoita, tähteitä, jugurttia ja leipää. Emme liiku enempää kuin on pakko, ja olen suunnitellut viikottaisen kauppakierroksen huomisaamulle, joten tänään syödään mitä kaapista löytyy.

Iltapäivällä vaihdoimme metsäkävelyn kuntosaliin. Meillä on kuntosali autotallissa, joten siinä ei ole mitään riskejä. Nuorimmainen halusi ”jumpata”, joten jumppasimme yhdessä, nostimme painoja ja teimme kahvakuulaharjoituksia. Poika on mielellään kuntosalissa, mutta hän vaatii hyvää musiikkia. Joten tänäänkin saimme hien pintaan Armin van Buurenin tahtiin.

Yhteys muuhun maailmaan

Kuntoilun jälkeen huilimme hetken. Tytöt olivat vielä keskittyneitä koulutyöhönsä, mies istui koneella tekemässä töitä. Nuorimmainen sai pelata hetken tietokoneella ja minä olin yhteydessä eri ihmisiin eri kanavien kautta. Minulla on melkein ollut enemmän yhteyttä ihmisiin karanteenin aikana, kuin normaalisti. Virtuaalisesti tietenkin, mutta sehän sopii minulle erinomaisesti! 😉

Kaikki haluavat nyt varmasti tietää, mitä söimme päivälliseksi. Tänään söimme ”kuningatar Elisabeth-broileria”. Kyseessä on kanankoivet, jotka maustetaan hyvin, ja pidetään uunissa monta tuntia alhaisessa lämmössä. Mutta mistä moinen nimi? Kun olin pieni, minulle kerrottiin, että kuningatar Elisabeth oli niin nirso, että hän suostui syömään kanasta vain tietyn osan. Koivessa löytyy yksi lihaisa pala, joka on mureampi kuin muu liha. Se on se kuningattaren lihapala.

Korona

Olen tiiviisti seurannut koronatilannetta Suomessa ja maailmalla. Saa nähdä, mitä hallitus päättää liikkumisrajoituksista. Jos liikenne Uudellemaalle ja pois rajoitetaan, se merkitsee meillekin vielä enemmän esteitä. Mutta luotan viranomaisiin, ja minusta on meidän kaikkien velvollisuus tehdä parhaamme, jotta saamme käyrät alas (flatten the curve). Korona on kyllä niin iso asia, että sitä on vaikea hahmottaa. Jokainen meistä kärsii jollain tavalla, niin myös meidän perhe. Tulemme huomaamaan koronan vaikutukset vielä monta vuotta eteenpäin.

Seuraavassa blogissa ajattelin kirjoittaa hieman ajatuksiani koronasta. En ole mikään epidemiologian asiantuntija, enkä leiki olevani. Mutta voin kirjoittaa omasta näkemyksestäni ja miten meidän perhe elää tätä korona-arkea.

Pysykää kotona, nyt ei ole aika olla itsekäs ja tavata ihmisiä turhaan ja levittää tartuntaa. Moni on pakosta töissä, jo heidän takiaan on meidän muiden velvollisuus pysyä kotona.