Uskalla unelmoida, uskalla tehdä.

Tiistaina aloitin aamun tavalliseen tapaan juomalla kahvia ja avaamalla Spotifyn. Laitoin kuunteluun jokaviikkoisen ”Discover weekly”-listan. Siinä kahvia hörppiessä ja uutta musiikkia kuunnellessa muistin erään Facebook-postauksen, jonka olin nähnyt edellisenä päivänä. Se koski erästä koulutusta, josta olen pitkään haaveillut mutten ole pystynyt toteuttamaan. Yritin työntää haaveilut pois mielestäni ja keskittyä työtehtäviini. Mutta ajatus koulutuksesta jäi pyörimään. Sitten kuulin uuden kappaleen intron kuulokkeista. Jokin siinä pysäytti, ja heristin korviani. Tämä kuulostaa hyvältä, ehdin ajatella. Kappale alkoi syvällä miehen puheella. Mies puhui korvaani: ”Life isn´t that simple. Things can always go wrong. But when you believe in what you do, with all your heart, be sure – you will achieve your goal”.

Silloin jokin päässäni liikahti, sydämessä syttyi liekki, ja sielu käski kuuntelemaan sisäistä ääntäni. Kirjoitin heti Connylle (Slackiin, minne muuten?) tästä tunteesta ja koulutuksesta. Keskustelimme koulutuksen kuluista ja jaksamisestani. Mutta keskustelimme myös siitä, millainen vaikutus koulutuksella on tulevaisuutta ajatellen, omaa kehitystäni koskien ja siitä tunteesta, että tämä tuntuu juuri nyt oikealta. Muutuin kuitenkin kohta tavalliseksi, rationaaliseksi minäksi, ja sanoin että ehkä voin kouluttautua sitten joku päivä tulevaisuudessa, tässä on aika paljon riskejä. Hetken sain odottaa Connyn vastausta, mutta sitten hän kirjoitti: ”Nyt ilmoittaudut, kohtaamme mahdolliset ongelmat sitten jos ne tulevat”.

Näin ollen olen siis nyt mukana etäkoulutuksessa, joka alkaa lokakuussa ja kestää ensi vuoden kesään saakka. Jos kaikki menee hyvin, minusta tulee 2021 mentaalivalmentaja! Olen saanut koulutusohjelman perustat, ja heti ensimmäisenä luki että koulutus on haastava. En epäile sitä yhtään. Tästä tulee haastavaa ja varmasti vaikeaa, ja luultavasti tulen melkein katumaan päätöstäni monta kertaa. Mutta jokin sanoo, että tämän oli määrä tapahtua. Olen varma siitä, että koulutuksesta on minulle suurta hyötyä ihan kaikessa mitä teen. Koulutuksesta vastaa maailmankuulu Christoph Treier sekä Jeanette Szymanski.

Turbovaihteella syksyyn

Tällä hetkellä tapahtuu paljon elämässä, niin paljon että kaikki ei mahdu yhteen blogipostaukseen. Yleisesti voin kertoa, että olen taas ryhtynyt yrittäjäksi, elokuusta lähtien. Meidän monta vuotta vanha perheyritys, CODES Digital Media on nyt kokonaan ja yksin minun käsissäni. Työhöni kuuluu verkkosivustot, käännöstyöt, sisällön tuottaminen, sosiaalinen media sekä kaikki digitaaliseen markkinointiin liittyvä. Tämän lisäksi pyöritän Borderland-aputoiminimeäni. Borderlandin kautta hoidan kaikki kokemusasiantuntijuuteen, luentoihin ja koulutuksiin liittyvät. Minulla on erilaisia luentoja varattu syksylle, se tuntuu mahtavalta. Minulla on myös äärettömän iso kunnia saada olla kouluttajan roolissa kahdessa kokemusasiantuntijakoulutuksessa. Toinen koulutus pidetään Vaasassa, se alkoi elokuussa ja päättyy kesällä 2021. Toinen koulutus pidetään Karjaalla, Axxellin ammattiopiston nimissä. Tämä alkaa lokakuussa ja päättyy myös kesällä 2021. En voi sanoin kuvata, miten hienolta tuntuu saada olla mukana antamassa eteenpäin sitä, joka muutti oman elämäni.

Oletko hullu?

Tämän kysymyksen sain kerran kun kerroin näistä kaikista suunnitelmista. No, kai olen hullu. Onhan noita diagnooseja kertynyt matkan varrella, joten minulla on täysi oikeus kutsua itseäni hulluksi, jos haluan. Tiedän, että olen tekemässä hirveän suuria asioita ja ottamassa isoja askeleita. Tiedän että kaikki on epävarmaa. Mutta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tunnen nyt, että olen oman itseni herra. Teen asioita, jotka tuntuvat oikeilta, voin tehdä töitä arvojeni mukaisesti. Se on minulle kaikessa tärkeää. Markkinointityöt voi sitä paitsi oikein hyvin yhdistää hvyinvointi- ja vaikuttamistyöhön. Molemmissa on loppupeleissä kyse ihmisistä, kohtaamisista sekä psykologiasta.

Liian monta vuotta olin arka ja varovainen. Pelkäsin epäonnistumista niin paljon, että sanoin kaikelle ei. Tänä päivänä uskallan hypätä tuntemattomaan, vaikka en tiedä mihin tulen laskeutumaan. Tähän asti kaikki hypyt ovat vieneet minut upeisiin paikkoihin, tutustumaan hienoihin ihmisiin ja tekemään suuria asioita. Siksi uskallan taas sanoa Kyllä ja ottaa seuraavan loikan.