Lucka 23: God Jul!

Det finns många sätt att fira jul på. Alla firar inte jul. Alla tycker inte om jul. Det finns många som mår extra dåligt under julhelgen. Kanske är de ensamma, kanske är de sjuka. Kanske de påminns om något de haft, eller något de önskat men aldrig fått. Alla har inte den jul vi ser i tv-reklamerna men dignande julbord, stor familj som skrattar och firar tillsammans, glada barn som får många julklappar. Många har något helt annat.

För mig är julen viktig och speciell. Vår familj har våra egna jultraditioner som vi håller fast vid år efter år. Vi bakar maltlimpor och pepparkakor, rullar köttbullar, klär granen. Vi stiger upp på julaftonsmorgon till doften av julskinkan som fått vara i ugnen hela natten. Vi äter, njuter och umgås. För mig handlar julen om att njuta av mat man annars inte äter. Att njuta av att få samlas med familjen, utan brådska. Att under jullovet hinna träffa släkt och vänner man inte annars hinner träffa. Att få sova länge på morgnarna, äta morgonmål i lugn och ro. Att spela Alias och Afrikas stjärna, att bygga Lego.

Imorgon är det julafton. Då kommer min dator att vara stängd. Därför blir denna lucka den sista i min julkalender.

Jag vill tacka dig som har läst mina inlägg. Jag vill tacka dig som har kommenterat eller skickat meddelanden eller epost. Jag vill tacka dig som skapat diskussion. Jag vill tacka alla som hört av sig, alla jag träffat och pratat med. Tack till alla!

Jag önskar dig en riktigt god, lugn och härlig jul, oberoende av hur du firar, om du firar, med vem du firar eller var du firar!