skogspromenad

Permitteringsdagbok – dag 1

Vi lever i märkliga tider för tillfället. Coronaviruset härjar runtom i världen. Eftersom vår familj hör till riskgruppen, har vi hållits så gott som isolerade från omvärlden nu sedan de första rekommendationerna kom. Våra två äldsta barn går i skola på distans, minstingen njuter på sitt sätt av tillvaron, fast han saknar kompisarna och verksamheten på förskolan.

Själv jobbade jag på distans, vilket jag är van med sedan tidigare. Igår, måndag, var min sista dag på jobb för en obestämd tid. Jag blev nämligen permitterad. Det går dåligt för många företag just nu, oberoende av bransch.

Jag är trots permitteringen allt annat än sysslolös. Jag mår inte bra av att inte ha någon meningsfull sysselsättning, därför bestämde jag mig så snabbt jag fick veta om permitteringen att jag ska föra permitteringsdagbok. Jag lovar inte något spännande varje dag, mest handlar det antagligen om vad jag gjort med barnen, vad jag själv gjort och annat mycket inspirerande. Vi lever trots allt i självvald karantän, och vardagsrutinerna är långt de samma varje dag. Men, vem vet vad de kommande dagarna och veckorna för med sig..

Vad har jag gjort idag?

Idag har jag skött resten av all byråkrati med anmälningar och blanketter. Jag förundras över att myndigheternas blanketter och system är så fruktansvärt klumpiga och dåligt formulerade. De som planerat webbtjänsterna har nog knappast hört om UX eller användarvänlighet. Nå, jag fick allt fixat, hoppas allt nu är under kontroll på den fronten.

I övrigt har jag varit ute i skogen med minstingen. Vi råkade komma rakt till en skogsdunge där tre hjortar låg och vilade. De lyfte på huvudet, men flyttade inte på sig. Jag skulle just visa åt minstingen med en handgest att vara tyst, men han lekte ninja just då och hoppade fram med ett Jiii-haaa! så hjortarna strittade iväg åt olika håll.

Vi har bakat kolasnittar till eftermiddagskaffet. Vi har också byggt med Lego (barnet är inte särskilt imponerat av sin mammas ingenjörskunskaper), gjort besvärliga läxor i finska och däremellan lagat två måltider mat samt lite morgonmål och mellanmål. Spännande, eller hur?

Min klädsel idag har bestått av äldsta dotterns t-skjorta och ett par gamla, gråa yllekalsonger. Jag väljer av förekommen anledning att inte publicera en selfie idag.

Varmt välkommen att hänga med i denna oerhört intressanta permitteringsdagbok!

Ta hand om dig själv och dina närmaste!