Våga drömma, våga göra.

Tisdag morgon började jag dagen med att dricka kaffe och öppna Spotify. Jag brukar varje vecka lyssna igenom min ”Discover weekly”-lista som Spotify samlat ihop åt mig. Medan jag lyssnade på låtarna kom jag att tänka på ett Facebook-inlägg som jag hade sett dagen innan. Det handlade om en utbildning, en sådan som jag drömt om i flera år men inte kunnat förverkliga. Jag lade drömmen åt sidan och försökte koncentrera mig på mina jobbuppgifter. Men tanken på utbildningen snurrade i huvudet. Så hörde jag introt till en ny låt i hörlurarna, och spetsade öronen. Det här låter bra, hann jag tänka. Låten började med en djup mansröst som pratade. Rösten sade: ”Life isn´t that simple. Things can always go wrong. But when you believe in what you do, with all your heart, be sure – you will achieve your goal”.

Då sade det klick i huvudet, det brände till i hjärtat och själen befallde mej att lyssna på min inre röst. Jag skrev åt Conny (på Slack, var annars?) om mina tankar och om utbildningen. Vi utbytte tankar och oro över utbildningsavgiften, och funderade kring hur jag klarar av allt jag tagit på mig. Men vi diskuterade också vad det kan ha för betydelse i framtiden, vad det innebär för min egen utveckling och hur rätt det känns, just nu. Jag blev för en stund mitt vanliga, rationella jag och skrev att vi får se om jag kanske någon dag i framtiden har möjlighet att gå utbildningen. Jag fick vänta en stund på Connys svar, men till slut skrev han:: ”Nu anmäler du dig, vi tar de eventuella problemen sen!”

Således är jag nu anmäld till en distansutbildning som börjar i oktober och slutar i maj 2021. Om allt går enligt planerna kan jag titulera mig mental coach efter det! Jag har fått kursbeskrivningen, och redan där stod att det är en utmanande utbildning. Det tvivlar jag inte på. Det blir tufft, det blir svårt, och många gånger kommer jag säkert att nästan ångra mig. Men något säger mig att detta var meningen. Jag är säker på att jag har nytta av utbildningen i precis allt jag gör. Saken blir inte heller sämre av att veta att det är två helt lysande utbildare som drar utbildningen, nämligen Christoph Treier och Jeanette Szymanski.

En turbulent höst

Det har hänt massor på alla fronter. Så mycket, att det är svårt att få med allt i ett enda blogginlägg. Men i stora drag kan man väl säga att jag har blivit företagare igen, och jobbar med CODES digital media. Från att ha varit vårt gemensamma företag ansvara jag nu ensam för företaget. Jag jobbar med webbsidor, digital marknadsföring, översättningar, sociala medier, content och allt som har med det att göra. Vid sidan av det har jag min bifirma, Borderland, via vilken jag sköter mina erfarenhetsexpert-uppdrag. Jag har olika föreläsningar på kommande under hösten, bland annat på Soc&kom och på Lappviken för en ny kull läkarstuderanden. Jag har också den oerhört stora glädjen att få vara utbildare på två olika erfarenhetsexpert-utbildningar! Den ena i Vasa, och den andra här i Raseborg på Axxell. Utbildningen i Vasa körde igång i augusti, och den i Karis börjar i oktober. Båda räcker till sommaren 2021. Jag kan inte med ord förklara hur fint det känns att få vara med och ge vidare av sådant som jag själv har fått.

Är du galen?

Den frågan har jag faktiskt fått då jag berättat vad jag håller på med. Ja, jag är väl galen. Jag har ju några diagnoser i bakfickan, så jag har väl all rätt att kalla mig galen om jag vill. Jag vet att jag tagit stora kliv, och att allting är osäkert. Men jag har för första gången på länge känslan av att jag själv nu styr mig själv. Jag kan jobba på ett sådant sätt som känns rätt, jag kan jobba enligt mina egna värderingar. Det går alldeles utmärkt att kombinera mitt arbete med marknadsföring med arbete som berör välbefinnande. Båda har med människor, kontakt och psykologi att göra.

I alltför många år var jag försiktig och skygg. I rädsla av att misslyckas sade jag nej till det mesta. Idag vågar jag hoppa och kasta mej i toma intet, fast jag inte vet var jag kommer att landa. Hittills har alla hopp lett mej till helt fantastiska saker, människor och platser. Därför vågar jag igen säga JA och ta språnget.