WOW- festivalen i Tammerfors 11-12.3.

Ibland händer det så mycket, att jag känner att jag har svårt att hänga med i svängarna. Så har det varit nu den senaste tiden. Dels har vi haft extra mycket sjukor i familjen, som tagit tid och energi. Dels har vi firat födelsedagar, varit på en kort sportlovsresa och en massa annat.

Jag har också gjort många saker inom erfarenhetsexpertisen. Det känns som att många dörrar har öppnat sig för mig, och nu har jag privilegiet att välja mellan alla dessa dörrar. Det är ändå inte lätt att välja, för allt har sina baksidor. Ett beslut man tar, kan medföra att någon blir sårad. Ett annat beslut kanske visar sig vara helt fel efter en tid. Jag känner ändå att jag måste våga pröva, för det är något jag alltid varit dålig på. Jag har hellre tagit det säkra före det osäkra, och tackat nej till vissa saker i rädsla för att misslyckas.

Jag har gått med i olika arbetsgrupper, styrgrupper och utvecklingsgrupper, och är aktiv i flera föreningar. Jag får emellanåt nypa mig i armen för att kolla att allt verkligen händer på riktigt. Det känns oerhört fint att så många olika människor tar kontakt och visar förtroende för mig, jag sköter mina förtroendeuppdrag på bästa möjliga sätt.

Jag gör ändå mitt bästa för att dra en gräns mellan att bara göra något för andras skull, och att göra för min egen skull. Jag kan inte bara göra saker med tanke på andras behov, för det vet jag av erfarenhet att slutar dåligt.

I januari kunde man läsa en artikel om mig i den finlandssvenska tidningen Kuriren. Det var en del människor som tog kontakt efter att tidningen kommit ut, och jag fick jättefin respons, än en gång. För tillfället förbereder jag mig för veckoslutet. Jag har blivit ombedd att delta som talare i en jättestor festival. Det är fråga om WOW – women of the world jämställdhetsfestivalen, som går av stapeln 11-12.3. Festivalen innehåller jättemycket olika slags program, bla workshops, paneldiskussioner, föredrag, konserter mm. På plats finns kända personer, tex Tarja Halonen, Maria Veitola, Lenita Airisto, Seela Sella med flera. Jag kommer att ha en taltur på söndag kl 12, men åker till Tammerfors redan på lördag. Jag blev tillfrågad att tala om psykisk ohälsa och vad mobbning kan skapa för långvariga effekter. Det är klart att jag tackade ja.

Jag rangordnar aldrig mina uppdrag, alla är precis lika viktiga oberoende av var de är, vem publiken är osv. Men denna festival är i nog ett viktigt steg i min ”karriär”, och det känns helt otroligt att jag ska få delta i ett såhär stort evenemang. Festivalen ordnas i Tamperetalo, som är Nordens största kongresscentrum, enligt deras webbsida. Här kan du läsa mer om festivalen.

Jag känner mig väl förberedd, och hoppas att allt kommer att gå bra. Jag kommer säkert att skriva ett blogginlägg kring detta nästa vecka. 🙂